Image Alt
календар

календар

Дарувања и други случувања

Во рамки на RCBA, 2021 ќе има голем број дарувања на поединечни книги и пакети од номинираните наслови. Ова е календарот со дарувања и други случувања, кој ќе ви помогне да бидете во тек со сите настани поврзани со Изборот за книга на годината. Патем, можете да се пријавите за добивање информации на мејл и со тоа автоматски станувате потенцијален добитник на пакет книги од номинираните наслови.

Приклучете им се на илјадниците кои гласаат за книга на годината…

Детали за гласањето

почеток на гласањето

Гласањето официјално започнува на 12.11.2021 година.

Гласањето ќе трае 10 дена. Потоа платформата за гласање автоматски го затвора изборот.

Крај на гласање

Гласањето завршува на 22.11.2021 година.

Ќе може да се гласа во текот на целиот ден 22.11, до полноќ.

Прогласување победници

По сумирањето на резултатите, ќе се објават сите освоени гласови.

Изборот завршува со прогласување на добитниците на наградите.

RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk