ПРОЧИТАЈТЕ ШТО ПОВЕЌЕ ПРЕД ДА ГЛАСАТЕ!

Image Alt

Комисија и гласање

f

Читателите

Главна комисија на Reader’s Choice наградите се читателите, кои ќе гласаат онлајн за своите омилени книги и ќе одберат 9 од 10 победници.

d

Книжарниците

Свој инпут ќе дадат и неколку најголеми книжарници, со податоци за продажба на најбараните книги во текот на годината.

f

Библиотеките

Во соработка со Универзитетската библиотека, ќе имаме пристап до листата на најизнајмувани книги според COBISS+ за 2020 година.

g

Комисија

Во целиот процес ќе биде вклучена и комисија составена од уредници, блогери, автори, ФБ администратори на книжевни групи итн.

RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk