ПРОЧИТАЈТЕ ШТО ПОВЕЌЕ ПРЕД ДА ГЛАСАТЕ!

Image Alt
номинирани книги

Прочитај што повеќе пред да гласаш

Хотел со големо Л

350 ден

Кос е тринаесетгодишно момче, што го раскажу-
ва најбизарниот период од неговиот живот. Неговата
мајка е почината пред неколку години, а неговиот татко
има срцев удар во истиот момент кога Кос го постигну-
ва победничкиот гол на турнирот. Додека татко му на
Кос е во болница, изгледа дека хотелот што го раководи
ќе биде во голем хаос. Но Кос и неговите три сестри
немаат намера да дозволат тоа да се случи! Најстарата
и најодговорна сестра е Либи. Брик секогаш се обле-
кува во црно и најдобро се чувствува кога се губи во
нејзината музика, а пак Пел секогаш е весело располо-
жена и често е облечена во алиштата на мајка ѝ. Сите
четворица заедно ќе почнат да го раководат хотелот. По
самата природа ова води кон чудни и апсурдни случ-
ки. Всушност излезе дека нивниот татко има длабоки
финансиски проблеми. Хотелот е пред затворање. Но
децата наоѓаат можно решение: треба да се победи на
натпреварот за убавина, што има голема парична на-
града. Можете ли да погодите која е најубавата девојка
од сите? Се разбира: Кос.

Сподели ја љубовта кон книгите

дополнителни информации

Издадена

2020 година

Издавач

Бата Прес

Оценка

Уште нема мислења.

Напишете мислење за “Хотел со големо Л”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мој профил
За гласање и нарачување на сајтот, може да се регистрирате како корисник или пак да се најавите со Facebook.
RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk