ПРОЧИТАЈТЕ ШТО ПОВЕЌЕ ПРЕД ДА ГЛАСАТЕ!

Image Alt
номинирани книги

Прочитај што повеќе пред да гласаш

Спротивни светови

550 ден

Забранета љубовна приказна на една
извонредна жена која го раѓа сликарот
Камиј Писаро – таткото на
импресионизмот.
Растејќи на идиличниот тропски остров Свети
Тома во почетокот на 1800-тите, Рахел сонува за живот
во далечниот Париз. Мајката на Рахел, столбот на нив –
ната мала бегалска заедница на Евреи кои успеале да
ја избегнат Инквизицијата, никогаш не ѝ простила на
својата бунтовна ќерка која одбила да живее според
правилата на заедницата. Рахел своето спасение го ба –
ра во нивната слугинка Адел и во нејзиното длабоко,
доживотно пријателство со Жестин, ќерката на Адел.
Рахел потпаѓа во ситуација во која нема контрола над
својот живот. Таа е во брак со вдовец со три деца за да
го спаси бизнисот на својот татко. Кога нејзиниот пос –
тар сопруг ненадејно умира и неговиот згоден, многу
помлад внук, Фредерик, пристигнува од Франција за
да го преземе управувањето со имотот, Рахел започну –
ва пркосна, страсна љубовна врска која ќе предизвика
скандал што ќе го погоди целото нејзино семејство,
вклучувајќи го и нејзиниот омилен син Камиј, кој ќе
стане еден од најголемите уметници на Франција.

Категорија:
Сподели ја љубовта кон книгите

дополнителни информации

Издадена

2020 година

Издавач

Култура

Оценка

Уште нема мислења.

Напишете мислење за “Спротивни светови”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мој профил
За гласање и нарачување на сајтот, може да се регистрирате како корисник или пак да се најавите со Facebook.
RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk