ПРОЧИТАЈТЕ ШТО ПОВЕЌЕ ПРЕД ДА ГЛАСАТЕ!

Image Alt
номинирани книги

Прочитај што повеќе пред да гласаш

Од среќната република

250 ден

Вештачките раеви на поезијата за Матовиќ и неговиот протагонист не се подрчаје на ескапизмот, туку еднаквост со фундаменталното онтолошко втемелување и голиот оброк, горчливиот ручек што ја ублажува светската болка. Од „Куферите…“ до денес, песните на Матовиќ се вреден прилог кон современата постјугословенска лирика.

Категорија:
Сподели ја љубовта кон книгите

дополнителни информации

Издадена

2020 година

Издавач

Антолог

Оценка

Уште нема мислења.

Напишете мислење за “Од среќната република”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мој профил
За гласање и нарачување на сајтот, може да се регистрирате како корисник или пак да се најавите со Facebook.
RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk