Image Alt

Интервјуа

Себастијан Фицек лично им се заблагодарува на македонските читатели кои ја изгласаа неговата книга Патник 23 (издание на Сакам Книги) за книга на 2020 година во рамки на Reader’s Choice Book Awards: Изборот на книга на годината кој се одвиваше

Новото време и сите предизвици кои ни ги донесе оваа 2020-та година, ни отвори и некои нови можности, меѓудругото, повеќе слободно време поминато дома кое многумина го искористија за читање книги. Некои се вратија на ова хоби по долго време,

За Изборот на книга на годината RCBA, 2020, поразговаравме малку со Ивана Спасев, уредник и основач на издавачката куќа Сакам Книги, која пред неколку години ја доби првата награда за промотор на читачката култура во Македонија од МАИ. Издавачката куќа

RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk