Image Alt

November 2020

Себастијан Фицек лично им се заблагодарува на македонските читатели кои ја изгласаа неговата книга Патник 23 (издание на Сакам Книги) за книга на 2020 година во рамки на Reader’s Choice Book Awards: Изборот на книга на годината кој се одвиваше

По 10 дена гласање на www.kniganagodinata.mk, на полноќ официјално заврши гласањето и македонските читатели ги избраа своите омилени книги за 2020 година. Според гласовите на читателите, ова се наградените книги по категорија:   Категорија ТРИЛЕРИ И МИСТЕРИИ Прво место, Патник 23 од

Некоја минута пред полноќ заврши гласањето за Избор на книгa на годината и на www.kniganagodinata.mk се објавени топ 5 книги во секоја категорија според добиени гласови од читатели од целата земја. Финалните резултати детално за секоја категорија може да се

Само неколку недели откако излезе од печат, детската сликовница Во овој балон нема место за еден слон, издание на Паблишер, станува една од омилените на децата низ целата земја. Иако овогодинешниот Избор на книга на годината уште е во тек,

Новото време и сите предизвици кои ни ги донесе оваа 2020-та година, ни отвори и некои нови можности, меѓудругото, повеќе слободно време поминато дома кое многумина го искористија за читање книги. Некои се вратија на ова хоби по долго време,

RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk