Image Alt

Reader's Choice Book Awards, 2022

Три одлични книги кои излегуваат од печат овој октомври

Сподели ја љубовта кон книгите

Три нови бестселери кои вреди да се прочитаат ќе се најдат на полиците во македонските книжарници овој октомври. Две историски драми и еден трилер, изданија на издавачките куќи Култура и Сакам Книги.

  1. Дарбата на кројачката од Фиона Валпи (Култура)
  2. Солта во морето од Рута Шепетис (Сакам Книги)
  3. Седум лаги од Елизабет Кеј (Култура)

Сите три книги се во трката за награда Книга на годината, па обидете се да ги прочитате пред да почне глчасањето и одлучете кои книги ќе ги добијат вашите гласови.

Напиши коментар

RCBAwards - Книга на годината 02 312 2708 info@kniganagodinata.mk